دسته‌بندی نشده · مارس 14, 2022 0

معرفی و دانلود کتاب پادشکننده: آنچه از بی‌نظمی بهره می‌برد | نسیم نیکولاس طالب



معرفی کتاب پادشکننده: آنچه از بی‌نظمی بهره می‌بردنسیم نیکولاس طالب در کتاب «قوی سیاه» مسئله‌ای را طرح کرده بود، و حالا در کتاب پادشکننده راه‌حلی قطعی برای آن مسئله ارائه می‌کند. کتاب پیش رو که از بهترین کتاب‌های غیرداستانی در سایت آمازون و از پرفروش‌ترین‌های نیویورک تایمز است، مفهومی را معرفی می‌کند که متضاد شکننده است: پادشکننده!

درباره‌ی کتاب پادشکننده:

استخوان‌های انسان تحت فشار و تنش قوی‌تر می‌شوند؛ شورش‌ها زمانی که سرکوب اعمال می‌شود قوت می‌گیرند؛ و شایعات زمانی که جلویشان را می‌گیرند تشدید می‌شوند. بسیاری از چیزها در زندگی هستند که از بی‌نظمی، نوسان، آشفتگی سود می‌برند، و در سایه‌ی آن، شکوفا و بالنده می‌شوند. در کتاب پادشکننده (Antifragile) با اموری از این‌دست بیشتر آشنا می‌شویم.

نسیم نیکولاس طالب (Nassim Nicholas Taleb) پیش از این در کتاب «قوی سیاه» نشان داده بود که رویدادهای نامحتمل و غیرقابل پیش‌بینی زیربنای جهان ما را تشکیل می‌دهند. او، در این کتاب، قوی سیاه را پدیده‌ای معرفی کرده بود که سه ویژگی اساسی دارد: یک) پیش‌بینی‌ناپذیر است. دو) تأثیر گسترده‌ای بر انسان‌ها دارد. سه) پس از وقوع پیش‌بینى‌پذیر مى‌نماید. و حالا، در کتاب پیش رو، طالب نشان می‌دهد که این پدیده‌های پیش‌بینی‌ناپذیر نه‌تنها جزئی جدانشدنی از زندگی هستند، بلکه برای ادامه‌ی آن ضروری و حتی مطلوب‌اند.

نویسنده‌ی کتاب حاضر، با بهره‌گیری از این ایده، مفهومی به نام «پادشکننده» را معرفی می‌کند که فراتر از تاب‌آور بودن یا قابلیت ارتجاعی است. زیرا چیزی که تاب‌آور است در برابر سختی‌ها مقاومت می‌کند و نمی‌شکند، اما پادشکننده، در مواجهه با دشواری‌ها، بهتر و بهتر می‌شود. این واژه درواقع در مقابل واژه‌ی «شکننده» ابداع شده است. طالب معتقد است که متضاد شکننده واژه‌ی «نَشکن» نیست، بلکه پادشکننده است.

کتاب پادشکننده دستورالعملی برای زندگی در جهان قوی سیاه است. در سراسر این کتاب رد پایی از حکمت باستان، خرد رومی، یونانی، قرون‌وسطایی و… به چشم می‌خورد. پیام طالب در کتاب پیش رو عالمانه، شوخ، شمایل‌شکن و انقلابی است و از ما دعوت می‌کند تا همه‌چیز را به‌شکلی پادشکننده بسازیم تا بتوانند با شرایط جهان واقعی خود را تطبیق دهند و بهبود بخشند.

کتاب حاضر چهارمین جلد از مجموعه‌کتاب‌های طالب با نام «عدم قطعیت» (Incerto) است که کتاب‌های «فریفته‌ی تصادف»، «قوی سیاه»، «تختخواب پروکراستس» و «پوست در بازی» دیگر جلدهای این مجموعه را تشکیل می‌دهند.

افتخارات کتاب پادشکننده:

– از پرفروش‌ترین کتاب‌های نیویورک تایمز
– از کتاب‌های منتخب آمازون در بخش غیرداستانی
– از پرفروش‌ترین کتاب‌های آمازون در بخش فلسفه‌ی معناگرا

نکوداشت‌های کتاب پادشکننده:

– جاه‌طلبانه و قابل تأمل… بسیار سرگرم‌کننده است. (اکونومیست)
– کتابی جسورانه که توضیح می‌دهد چگونه و چرا باید عدم قطعیت، تصادف، و خطا را بپذیریم… ممکن است زندگی ما را تغییر دهد. (نیوزویک)

کتاب پادشکننده برای چه کسانی مناسب است؟

اگر می‌خواهید در برابر تغییرات، خطاها و احتمالاتْ رویکرد تازه‌ای از خود نشان دهید، این کتاب مناسب شماست.

با نسیم نیکولاس طالب بیشتر آشنا شویم:

نویسنده‌ی کتاب حاضر یکی از برجسته‌ترین متفکران دوران معاصر و تحلیلگر ریسک است که مطالعاتش بر مسائلی همچون احتمال، عدم قطعیت و تصادف تمرکز دارد.

شهرت این نویسنده‌ی لبنانی آمریکایی به بعد از بحران مالی آمریکا در سال 2008 برمی‌گردد، زیرا تحلیل‌های او وقوع این بحران را پیش‌بینی کرده بودند. طالب تاکنون چندین کتاب پرفروش نوشته و ساندی تایمز کتاب «قوی سیاه» او را یکی از 12 کتاب اثرگذار بعد از جنگ جهانی دوم دانسته است. کتاب‌های طالب به 41 زبان ترجمه شده‌اند و در سراسر جهان خوانندگان مشتاقی دارند.

در بخشی از کتاب پادشکننده می‌خوانیم:

باد شعله‌ی شمع را خاموش، اما آتش را شعله‌ورتر می‌کند.

تصادفی‌بودن، عدم ‌قطعیت و آشوب نیز همین‌طورند: باید از آن‌ها بهره ببرید نه این‌که از آن‌ها اجتناب کنید. باید آتش باشید و مشتاق وَزِش باد. این جمله به اختصار نگرش دیرتسلیم‌شوندگی نویسنده‌ی این کتاب را در برابر تصادفی‌بودن و عدم ‌قطعیت بیان می‌کند.

نمی‌خواهیم فقط از عدم ‌قطعیت جان سالم به در ببریم یا به زحمت از عهده‌اش بربیاییم. می‌خواهیم از عدم قطعیت جان به در ببریم و به‌علاوه -مثل طبقه‌ی خاصی از رواقیون پرتکاپوی رومی- حرف آخر را بزنیم. مأموریت ما این است که چطور امر نادیده، مبهم و غیرقابل توضیح را رام کنیم، حتی بر آن مسلط شویم و بلکه هم شکستش دهیم.

چگونه؟
فهرست مطالب کتابیادداشت ناشر
خلاصه و نقشه‌ی فصل‌ها
پیش‌گفتار
کتاب اول: پادشکننده: یک پیش‌درآمد
فصل یک: چیزی بین داموکلس و هیدر
فصل دو: جبران بیش از حد و واکنش بیش از حد در همه جا
فصل سه: گربه و ماشین لباسشویی
فصل چهار: آنچه مرا می‌کشد دیگران را قوی‌تر می‌کند
کتاب دوم: مدرنیته و انکار پادشکنندگی
فصل پنج: بازار چارسوق و ساختمان اداری
فصل شش: به آن‌ها بگویید که من عاشق (کمی) تصادفی‌بودن هستم
فصل هفت: مداخله‌ی ساده‌لوحانه
فصل هشت: پیش‌بینی به مثابه طفلِ مدرنیته
کتاب سوم: جهان‌بینی غیرپیش‌بینانه
فصل نه: تونی چاقه و شکننده‌گرها
فصل ده: جنبه‌ی منفی و مثبت برای سِنِکا
فصل یازده: هیچ وقت با ستاره‌ی راک ازدواج نکن
کتاب چهارم: آپشنالیتی، فناوری و هوش پادشکنندگی
فصل دوازده: انگورهای شیرین تالس
فصل سیزده: تدریس پرواز به پرندگان
فصل چهارده: وقتی دو چیز «عین هم» نیستند
فصل پانزده: تاریخ نوشته‌شده توسط بازنده‌ها
فصل شانزده: درسی درباره‌ی بی‌نظمی
فصل هفده: تونی چاقه با سقراط مباحثه می‌کند
کتاب پنجم: غیرخطی و غیرخطی
فصل هجده: در باب تفاوت بین سنگ خارا و هزار سنگ‌ریزه
فصل نوزده: سنگ فلاسفه و وارونه‌ی آن
کتاب ششم: روش سلبی
فصل بیست: زمان و شکنندگی
فصل بیست‌ویک: پزشکی، تحدب و ابهام
فصل بیست‌ودو: زیاد عمر کردن، اما نه بیش از حد زیاد
کتاب هفتم: اصول اخلاقی شکنندگی و پادشکنندگی
فصل بیست‌وسه: پوست در بازی: پادشکنندگی و آپشنالیتی به هزینه‌ی دیگران
فصل بیست‌و‌چهار: اصول اخلاق را به قامت یک حرفه درآوردن
فصل بیست‌وپنج: نتیجه‌گیری
سخن آخر: از رستاخیز به رستاخیز
واژه‌نامه
پیوست‌ها





معرفی و دانلود کتاب پادشکننده: آنچه از بی‌نظمی بهره می‌برد | نسیم نیکولاس طالب