دسته‌بندی نشده · مارس 9, 2022 0

معرفی و دانلود کتاب صوتی گفتگو با نجف دریابندری | مهدی مظفری ساوجی | نشر ماه آوا



معرفی کتاب صوتی گفتگو با نجف دریابندریمصاحبه‌ای مفصل با مترجم برجستهٔ ایرانی، نجف دریابندری! مهدی مظفری ساوجی در کتاب صوتی گفتگو با نجف دریابندری نوارهای صوتی را که حاوی گفتگوی باارزش و شنیدنی خود با این مترجم است پیاده‌سازی کرده و هر یک از فایل‌های صوتی شامل روایت‌هایی از زندگی، عقاید، دیدگاه‌ها و کار حرفه‌ای دریابندری می‌شود که با صدا و لحن جذاب و شنیدنی خود او تعریف می‌شوند.

درباره کتاب صوتی گفتگو با نجف دریابندری:

نجف دریابندری یکی از مترجمان و نویسندگان برجسته و توانای ایرانی بود که در شهریورماه سال 1308 در آبادان به دنیا آمد. از مشهورترین کتاب‌هایی که او ترجمه کرد می‌توان به: «وداع با اسلحه»، «پیرمرد و دریا» و «برف‌های کلیمانجارو» نوشته ارنست همینگوی اشاره کرد. اما چیزی که دریابندری را به سمت مترجمی زبان انگلیسی کشاند، رفت‌وآمدهای انگلیسی‌ها در تأسیسات نفتی آبادان بود.

این مترجم برجسته از همان کودکی به شکل خودآموز و با دیدن فیلم‌های زبان اصلی و صحبت با کارمندان انگلیسی شرکت نفت، این زبان را فراگرفت. اولین کتابی که دریابندری ترجمه کرد «وداع با اسلحه» بود که کتاب زبان اصلی آن را از ابراهیم گلستان قرض گرفته بود. او بعد از مدتی فعالیت، سردبیر مؤسسه انتشارات فرانکلین شد و در آنجا آثار ادبی مشهور جهان را ترجمه کرد که از جمله آن‌ها می‌توان به پیرمرد و دریا اثر ارنست همینگوی و ماجراهای هاکلبری فین اثر مارک تواین اشاره نمود.

دریابندری به دلیل ترجمه‌های شاهکارش از آثار ادبی برجسته آمریکایی، موفق به دریافت جایزه تورنتون وایلدر از دانشگاه کلمبیا شد. او در نهایت در اردیبهشت سال 1399 بعد از گذراندن دورهٔ طولانی بیماری در 90 سالگی از دنیا رفت. کتاب گفتگو با نجف دریابندری درواقع مصاحبه‌ای طولانی است که مهدی مظفری ساوجی با دریابندری داشت و نوارهای صوتی این گفتگو را با شما به اشتراک گذاشت.

این گفتگوی سی ساعته توسط نشر صوتی ماه‌آوا از روی نوار کاست به فایل‌های صوتی تبدیل شده و تا جای ممکن باکیفیت مناسب در سی و هشت قسمت موضوع‌بندی شده و در اختیار شما قرار داده شده است. شنیدن صدای خود نجف دریابندری و حرف‌های او دربارهٔ زندگی و مسیری که طی نمود و مرور تاریخ اجتماعی و سیاسی دورانی که در آن زندگی می‌کرد، بخشی از تاریخ شفاهی ما به شمار می‌آید.

ازجمله مسائلی که در مستند شنیداری گفتگو با نجف دریابندری به آن‌ها اشاره می‌شود می‌توان به: سبک داستان‌نویسی طنز، سینمای ایران در قبل و بعد از انقلاب، بایدونبایدهای زبان فارسی و سبک نویسندگان برجسته ایران همچون محمدعلی جمال‌زاده، صادق هدایت، صادق چوبک، جلال آل‌احمد، ابراهیم گلستان و علی‌محمد افغانی اشاره کرد.

کتاب صوتی گفتگو با نجف دریابندری مناسب چه کسانی است؟

اگر به کتاب‌های زندگی‌نامه‌ای و تاریخ ادبیات فارسی ایران علاقه دارید، شنیدن این مستند شنیداری را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

مهدی مظفری ساوجی را بیشتر بشناسیم:

این شاعر و نویسنده معاصر ایرانی در سال 1356 در ساوه به دنیا آمد. او تحصیلات خود را در رشته زبان و ادبیات فارسی و در دانشگاه پیام‌نور ساوه به پایان رساند. مهدی مظفری ساوجی فعالیت ادبی خود را از سال 1374 آغاز کرد و چندین سال با نشریه و روزنامه‌های مختلف همکاری داشت. ازجمله آثار وی می‌توان به گردآوری دو مجموعه شعر از شاعران معاصر به نام‌های «نغمه‌های رود عطش» و «اشتیاق اطلسی‌ها» اشاره کرد.

در بخشی از کتاب صوتی گفتگو با نجف دریابندری می‌شنویم:

عاقبت نجیب‌زادهٔ ما چنان سرگرم کتاب‌خوانی شد که شب‌های او از شام تا بام و روزهای او از بام تا شام به خواندن می‌گذشت. چندان که از فرط کم خوابیدن و زیاد خواندن، مغزش خشک شد و کارش به جایی رسید که عقلش را از دست داد. ذهن او از مطالبی که در کتاب‌ها خوانده بود، مانند سحر و جادو و نزاع و نبرد تن‌به‌تن و جنگ مغلوبه و جراحات و دلربایی از زنان و عشق و عاشقی و طوفان و شگفتی‌های محال پر شد.

و چنان به خود تلقین کرد که همهٔ ماجراهای ساختگی حقیقت محض بوده و در نظر او هیچ داستانی در دنیا مسلم‌تر از آن‌ها وجود نداشته است. عاقبت چون عقل خود را به نحوی علاج‌ناپذیر از دست داد، عجیب‌ترین فکری که هرگز به مغز هیچ دیوانه‌ای در عالم خطور نکرده است، به مغز وی راه یافت.

یعنی به نظرش مقتضی و لازم آمد که هم به‌خاطر رونق شرافت جبلی و هم برای خدمت به کشور خویش پهلوان سرگردان شود و با اسب و اسلحهٔ خود اختار جهان را به دنبال ماجراها بگردد و به آن چه در کتاب‌های پهلوانی خوانده بود که پهلوانان سرگردان می‌کردند، عمل کند.





معرفی و دانلود کتاب صوتی گفتگو با نجف دریابندری | مهدی مظفری ساوجی | نشر ماه آوا