دسته‌بندی نشده · می 14, 2022 0

معرفی و دانلود کتاب صوتی خیابان ولیعصر تهران: روایت‌های داستانی | گروه نویسندگان | رادیو گوشه



معرفی کتاب صوتی خیابان ولیعصر تهران: روایت‌های داستانیدر کتاب صوتی خیابان ولیعصر تهران: روایت‌های داستانی شنونده‌ی گزیده‌ای از قصه‌های کوتاه به قلم جمعی از نویسندگان خواهید بود. آنچه داستان‌های این مجموعه را علی‌رغم تمام تفاوت‌هایشان به یکدیگر پیوند داده و حضورشان را در اثری واحد توجیه می‌کند، اهمیت داشتن موضوع شهرنشینی در تمامی آن‌هاست. گفتنی‌ست که انتخاب آثار حاضر در این کتاب، بر عهده‌ی کاوه فولادی نسب بوده است.

درباره کتاب صوتی خیابان ولیعصر تهران: روایت‌های داستانی:

شهر و شهرنشینی از دیرباز پیوندی محکم با ادبیات داستانی داشته است. بسیاری حتی بر این باورند که زایش و تطور داستان مدرن اساساً وامدار فرهنگ شهرنشینی است. در همین راستا، نگاهی به فهرست برترین آثار ادبیِ دو سده‌ی اخیر نیز نکته‌ای مرتبط را به ما یادآوری می‌کند: شهر در اغلب شاهکارهای ادبی، در مقام یک شخصیت برکشیده شده است. آری، به راستی اگر لندن را از دیکنز، دوبلین را از جویس، پاریس را از پروست و برلین را از آلفرد دوبلین بگیریم، ایشان را از محرک اصلی خلاقیتشان محروم نموده‌ایم.

مطلب ذکرشده در باب ادبیات داستانی معاصر ما نیز، کمابیش صادق است. در بسیاری از داستان‌های معاصر فارسی، شهر تنها بستر رویدادها نیست؛ بلکه خود کاراکتری در میان کاراکترهاست. نمونه فراوان است. از تهران مخوف و همسایه‌ها گرفته تا آثار نویسندگانی چون حسین سناپور.

باری، مقدمه‌ی فوق به بهانه‌ی معرفی کتاب خیابان ولیعصر تهران: روایت‌های داستانی نوشته شده؛ اثری که در آن شهر تهران حرف اول و آخر را می‌زند. البته نه تمام شهر تهران؛ بلکه بلندترین و مشهورترین خیابان آن که همان خیابان ولیعصر باشد.

در این کتاب 13 روایت داستانی با محوریت خیابان ولیعصر گرده آمده است. روایت‌هایی که علی رغم تفاوت‌هایشان، جملگی خیابان ولیعصر تهران را به عنوان دستمایه‌‌ی اصلی خویش برگزیده‌اند.

لادن نیکنام، علی مسعودی نیا و فاطمه زاهدی تنی از چند نویسندگانی‌اند که در کتاب خیابان ولی عصر تهران: روایت‌های داستانی به اثری از آن‌ها گوش خواهید داد.

گفتنی است که کتاب حاضر متعلق به مجموعه‌ای با عنوان خیابان ولی عصر تهران است که جلد دیگر آن دربردارنده‌ی روایت‌هایی غیرداستانی‌ست. دبیری مجموعه‌ی یادشده بر عهده‌ی کاوه فولادی نسب بوده است.

کتاب صوتی خیابان ولیعصر تهران: روایت‌های داستانی مناسب چه کسانی است؟

کتاب پیش رو را به طرفداران داستان‌های کوتاه پیشنهاد می‌کنیم.

با کاوه فولادی نسب بیشتر آشنا شویم:

وی نویسنده، مترجم، روزنامه‌نگار و مدرس داستان‌نویسی است. فولادی نسب نویسندگی را از سال 1380 و با شرکت در کارگاه‌های داستان‌نویسی جمال میرصادقی شروع کرد. از تألیفات او می‌توان به عناوین پیش رو اشاره داشت: «مسجد امام تهران»، «مزار در همین حوالی» و «برلینی‌ها».

در بخشی از کتاب صوتی خیابان ولیعصر تهران: روایت‌های داستانی می‌شنویم:

تهران یک کرم چاله دارد. شاید هم بیشتر از یکی. این یکی را من پیدا کرده‌ام. دقیقاً نمی‌دانم کجاست، اما یک جایی است بین اینجایی که نشسته‌ام و دارم در لپ تابم که گذاشته‌ام جلوی رویم این‌ها را می‌نویسم. تایپ می‌کنم البته. یعنی صندلی عقبی میز ناهارخوری بزرگ وسط اتاق نشیمن، و ورودی آشپزخانه که در این دوره و زمانه معمولاً در ندارد و به قول فرنگی‌ها اوپن است. و درست جلوی رویم، با فاصله‌ای از انتهای میز ناهارخوری قرار دارد.

مبل راحتی که گذاشته‌ام کنار ورودی آشپزخانه، یک راه کوچک درست کرده که اسمش را گذاشته‌ام راهچه‌ی آشپزخانه‌ام. کرم‌چاله‌ام اینجاست. نمی‌توانم از نزدیکی‌اش راحت رد شوم.





معرفی و دانلود کتاب صوتی خیابان ولیعصر تهران: روایت‌های داستانی | گروه نویسندگان | رادیو گوشه